Gezonde en stralende huid.

Sproeten

Sproeten zijn goedaardige lichtbruine tot donkerbruine vlekjes en komen vaker voor bij mensen met een licht huidtype. Het is een opeenhoping van pigment in de bovenste huidlaag. Vaak ontstaan sproeten al op jonge leeftijd, zodra de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. In de loop van de tijd kunnen door de zon meer sproeten ontstaan.

Veelgestelde vragen over sproeten
Afspraak maken

Behandelingen tegen Sproeten

Sproeten kenmerken je uiterlijk. In veel gevallen is dit juist een hele mooie vorm van pigmentatie.

Mocht jij je sproeten toch storend vinden en wil je dat de sproeten minder aanwezig zijn op je huid? Bij Huidzorg West bieden we verschillende huidtherapieën voor de behandeling van sproeten. Tijdens het intakegesprek bespreken we je wens en beoordelen we je huid. Daarna komen we tot een behandelplan op maat.

De volgende methodes passen we toe voor deze aandoening:

Veelgestelde vragen

Sproeten

Camouflagetherapie

Of pigmentvlekken volledig kunnen verdwijnen is afhankelijk van het type pigmentvlekken. Lukt dat niet of vind je het resultaat onvoldoende dan is het ook mogelijk om je huid te camoufleren. Door het gebruik van een speciaal fixatieproduct is de camouflage bestand tegen water en vegen;

IPL of Lasertherapie

De IPL of laser geeft een puls met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment. Vervolgens wordt deze verhit, waardoor het lichaam het pigment zal afbreken. Zo’n kortdurende puls kan warm aanvoelen. We behandelen alleen de sproeten, de omliggende huid wordt niet aangetast.

Toskani Spot out Kit plus

De SPOT OUT behandeling is een behandeling om hyperpigmentatie, zoals sproeten te verminderen. Door deze behandeling worden donkere vlekken geëlimineerd en verminderd met behulp van het remmen van het melanogenese proces.

Chemische peeling

Een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling. Het kan goed worden gebruikt bij pigmentatie, zoals sproeten.

Sproeten ontstaan omdat de pigmentcellen in de huid als reactie op zonlicht pigment gaan te maken. Sproeten ontstaan daarom vooral in de zomer, en in de winter trekken ze weer weg. Tevens kan het een genetische oorsprong hebben.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van sproeten.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.