Het verschil tussen laser ontharen en IPL laser?

Verschillende soorten laserbehandelingen

Tegenwoordig is er veel aanbod betreft laser ontharen of IPL laser behandelingen. Vaak krijgen wij dan ook de vraag van onze patiënten wat het verschil tussen laser ontharen en een IPL laser behandeling precies is. In deze blog proberen we dit in een begrijpelijke taal uitleggen.

Hoe werkt een laser?

Laser en IPL laser zijn beide vormen van licht. Dit licht zoekt een onderwerp in de huid en zal daar zijn warmte aan afgeven. Deze onderwerpen kunnen bijvoorbeeld: bloedvaatjes, pigment of water zijn. Als een laser op de rode kleur van bloedvaatjes is ingesteld, dan zal hij het bloed verwarmen. Door het bloed te verwarmen zullen de vaatwanden tegen elkaar aanklappen en sterft het vaatje af en zal de roodheid in de huid of de zichtbare vaatstructuur afnemen. Dit principe geldt ook voor pigment. Zodra het pigment in een haar of in de huid de warmte wat het licht opneemt zal deze vernietigd worden en resulteren in vermindering van pigmentvlekken of verminderen van haargroei.

Verschil laserbehandeling en IPL laser therapie

Nu weer even terug naar de natuurkunde achter het verschil tussen laser en IPL laser. Een lasersysteem heeft licht wat als een bundel de huid in gaat, dit licht gaat naar dezelfde diepte en zal zich daardoor maar op één doel kunnen richten. Een IPL systeem, ook wel Intense Pulsed Light genoemd, geeft een verspreid licht, die op verschillende dieptes in de huid komt.

ipl

Op de volgende foto hebben we duidelijk gemaakt wat het verschil tussen laser en IPL laser behandeling is:

verschil ipl laser

Effect op de huid

Door deze verschillende vormen van licht kunnen ook weer verschillende aandoeningen optimaal behandeld worden. In onze praktijk werken wij met een IPL laser systeem van Nordlys, hiermee kunnen we heel mooi verspreidde roodheid in de huid en pigmentaandoeningen behandelen. Een mooi bijkomend voordeel door de grotere verspreiding van het licht in de huid is dat ook het collageen en elastine geactiveerd zullen worden. Hierdoor zal de huid een algehele oppepper krijgen én worden uw klachten direct aangepakt.

De Gentle Max Pro beschikt over een alexandrite en ND Yag laser. Dit apparaat is uitermate geschikt voor laserontharing. Hiermee kunnen we namelijk heel effectief en doelgericht overmatige haargroei verminderen. Doordat we per huidtype de juiste golflengte kunnen instellen, blijft de laser voor zowel lichte als de donkere huiden effectief en veilig.

De Gentle max pro laser heeft verschillende kopgroottes en kan hierdoor voor elk lichaams- of gezichtsgebied worden ingezet. Door deze verschillende kopgroottes zal de laser geen haartje overslaan. Door dat de laser een krachtige doelgerichte straal uitstoot zullen de haren de juiste hoeveelheid warmte toegediend krijgen, waardoor het haartje vernietigd zal worden, dit noemen we ook wel definitief ontharen.

laser ontharen

Tot slot beschikken wij nog over een Erbium Glass non abblatieve gefractioneerde laser. Deze laser heeft als doelwit het water in onze cellen. Hierdoor zal deze laser miniscule gaatjes in de huid maken waardoor een huidvernieuwing bereikt kan worden. Deze gecontroleerde schade in de huid maken is wenselijk bij het verbeteren van acne littekens, fijne lijntjes, striae en zelfs oppervlakkige pigmentaties. Het grote voordeel van deze laser is dat hij de schade echt pas in de huid maakt en aan de buitenste laag niet komt, hierdoor kan je er veilig en effectief mee werken.

Waar kun je een laser voor gebruiken?

Zoals je ziet kun je een laser of IPL laser voor meerdere doeleinden gebruiken. We vatten de belangrijkste behandelingen voor je samen:

Top prestaties van de laser en IPL laser

Een laser gebruiken klinkt gemakkelijker dan het daadwerkelijk is. Onze huidtherapeuten zijn opgeleid om veilig en effectief met de laser om te kunnen gaan. Hierdoor zal u een hoger behandelresultaat behalen en een lage kans op risico’s ervaren.

De aankomende maand nemen we jullie mee in de verschillende behandelmogelijkheden betreft laser ontharen. Ons volgende Blog zal gaan over laser ontharen. Hou jij onze Blog in de gaten?

Meer informatie over laserbehandelingen in onze klinieken in Delft of Rijswijk? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.