Emma: Bikinilijn laseren, wat komt erbij kijken?

De scheren van de bikinilijn lijdt bij een grootdeel van de mensen tot veel scheerirritatie. Voornamelijk in de plooi van de liezen kunnen rode bultjes, puistjes en ontstekingen ontstaan.
Maar voor vele is het laseren van de bikinilijn toch nog een spannende stap. Hopelijk met de informatie uit deze blog kunnen we jou wat meer duidelijkheid geven over hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat je hiervan kan verwachten. Ben jij al een tijdje aan het twijfelen om te starten met laser ontharen? Hopelijk helpt deze blog jou in de keuze.

Bij ons in de praktijk werken we met de krachtigste ontharingslaser van Candela, de Gentle Max Pro. Deze laser bevat zowel een Alexandrite laser als een Nd:Yag, hierdoor is de laser geschikt voor zowel lichte als donkere huidtypes. Daarom kunnen mensen met meer pigment in de huid ook bij ons veilig en effectief behandeld worden. Deze sterke lasers zorgen ook voor een snel resultaat waardoor lange behandeltrajecten bij ons niet voorkomen.

De intieme zone

De schaamstreek blijft toch een streek waar veel schaamte voor heerst. Ik als therapeut zie veel verschillende vrouwen in de praktijk voor het ontharen van deze regio. Veel al hoor ik mensen zich excuseren dat zij niet geschoren hebben, last hebben van ontstekingen of dat de huid zo rood is. Door dat ik dit dagelijks in de praktijk zie, zijn dit geen klachten waar ik van op kijk. Juist hoop ik dat deze mensen een start durven maken met laser ontharen, omdat zij al gauw zullen merken dat de klachten zullen verminderen en de huid rustiger oogt zonder huidirritatie(s).

Hoever gaat de bikinilijn?

Wil je de gehele schaamstreek laseren of liever alleen het haar wat buiten jouw bikinibroekje valt? Dit bepaal jij volledig zelf. Samen met mijn patiënt bepaal ik de grootte van het gebied wat wij gaan behandelen tijdens het consult gesprek. Op basis hiervan kan ook een definitieve prijsindicatie worden gegeven.

Van tevoren wel of niet scheren?

Dit mag, maar hoeft niet. In sommige gevallen vragen wij specifiek of jij de haren voor de volgende behandeling wil laten staan, zodat we de voortgang van het traject goed kunnen monitoren. Ben jij dus vergeten te scheren? Dan is dit geen ramp.

Help, ik heb een behandeling maar mijn menstruatie komt door.

Begint net jouw menstruatie als de behandeling gepland staat? Veel vrouwen vinden dit vervelend en voelen zich hier niet comfortabel bij. Afhankelijk van het gebied mag jij jouw onderbroek aanhouden of kunnen we het gebied afdekken met een handdoek. Wel merken wij dat rond de menstruatie vrouwen gevoeliger kunnen reageren, de hormonen hebben blijkbaar toch wat invloed op onze pijnervaring. Weet jij precies wanneer je ongesteld moet worden? Geef dit dan aan en dan kunnen we hier rekening mee houden bij het inplannen van een vervolgafspraak.

Hoeveel pijn doet laser ontharen?

De haren worden door de laser verwarmd tot bijna een 70 graden. Dit is voelbaar als zijnde warme naaldenprikjes in de huid. Gelukkig werkt de Gentle Max Pro met een geavanceerd systeem die direct de huid na de laserstraal koelt met een cryo(vries)spray. Hierdoor wordt de omliggende huid gekoeld en wordt de pijnsensatie verminderd.
De behandelingen zijn daardoor niet pijnloos, maar wel goed vol te houden. Het laser ontharen van jouw bikinilijn zal niet je favoriete hobby worden, maar het resultaat is het het helemaal waard!

Hoe gaat een laserbehandeling in zijn werk?

In onderstaand filmpje hebben we een kleine impressie weergegeven van hoe een behandeling bij ons in de praktijk eraan toe gaat. Zo ga jij voorbereid naar jouw eerste behandeling.

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.