Acne littekens weg laseren

Hoe behandel je effectief storende littekens die zijn overgebleven van acne klachten? In deze blog vertelt huidtherapeut Annebel jou meer over het weg laseren van deze littekens.  

Hoe werkt littekens laseren?
Bij Huidzorg West werken wij met een gefractioneerde laser.  Deze laser maakt kleine warmtegaatjes (micro kanaaltjes) in de huid waarbij het proces van wondgenezing in gang wordt gezet. Hierdoor komen er nieuwe ‘bouwstenen’ van de huid vrij, één van die bouwstenen is collageen. Dit zorgt voor stevigheid van de huid.  De gemaakte huidkanaaltjes gaan zich opvullen met nieuw huidweefsel door middel van de nieuwe bouwstenen. Het opvullen en opduwen van die huidkanaaltjes zorgt ervoor dat littekens worden ‘opgevuld’ en de structuur van het litteken meer naar de normale huid neigt.  

Is het veilig voor mijn huid?
De gefractioneerde Erbium Glass laser kan voor elk huidtype worden ingezet. Dit komt omdat deze laser water in de huid zoekt, en de overige huideigenschappen met rust laat. Zo kunnen meer gepigmenteerde huiden toch veilig worden behandeld.  

Omdat de laser fracties (kleine deeltjes) van de huid behandeld, zal de hersteltijd na de laserbehandeling ook een stuk sneller zijn. De omliggende huid wordt minder belast en kan hierdoor helpen bij het herstellen van de huid.  

Hoe snel zie ik resultaat?
De laser zorgt voor een diepere huidvernieuwing. Hierdoor zal de huid van binnenuit moeten herstellen en neemt dit een aantal maanden in beslag.
Mijn advies is om de huid in drie behandelingen zo veel mogelijk te prikkelen tot het aanmaken van nieuwe bouwstenen. Deze behandelingen zullen per 4 weken worden ingepland. Drie maanden na de laatste behandeling zal het resultaat zich steeds meer gaan laten zien aan de oppervlakte van de huid.
Mijn ervaring leert ook dat zelfs na die drie maanden de huid zich verder hersteld en de littekens ook na die tijd nog kunnen verminderen.

Kan je alleen littekens behandelen met de gefractioneerde Erbium Glass laser?
De Erbium Glass Fractional laser is in te zetten voor een breed scala aan indicaties. Denk dus niet alleen aan littekens, maar ook aan een zonbeschadigde huid, huidverslapping, fijne lijntjes, grove poriën en oppervlakkig striae. 

Interesse gekregen in een behandeling met de Erbium Glass Fractional laser? Check onze website en plan een vrijblijvend consult in met een van de huidtherapeuten van Huidzorg West!  

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.