Beweeg weer vrij in je lijf.

Ambulante compressietherapie

Ambulante compressie therapie wordt ook wel bandageren of zwachtelen genoemd. Hierbij worden de zwachtels (verbandmiddelen) onder spanning aangebracht, waarbij druk wordt uitgeoefend op het betreffende lichaamsdeel. Met als gevolg dat de omvang afneemt, wondgenezing wordt gestimuleerd en gewrichten worden gefixeerd of ondersteund.

Bij Ambulante Compressietherapie wordt extra gelet op het optimaliseren van de spierpomp, waardoor de werking van de zwachtels extra word bevorderd.

Veelgestelde vragen over ambulante compressietherapie Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Ambulante compressietherapie

Ambulante compressie therapie houdt in dat gedurende enkele dagen tot weken het zwachtelmateriaal met een bepaalde mate van druk wordt aangebracht op het aangedane lichaamsdeel. Het zwachtelmateriaal zal afhankelijk van de mate van oedeem 2-3 keer per week worden verwisseld.

De behandeling

Stap 11

Bij aanvang van de behandeling zullen er foto’s en omvang metingen worden uitgevoerd om het beloop van de behandelingen goed bij te houden

Stap 22

Het aangedane lichaamsdeel wordt verzorgd met een hydraterende crème

Stap 33

Uitstekende botten worden extra afgedekt met watten ter voorkoming van drukplekken

Stap 44

De zwachtels worden met de juiste druk aangebracht om het aangedane lichaamsdeel

Stap 55

Afhankelijk van de mate van oedeem zal de huidtherapeut na 2-4 dagen het zwachtelmateriaal vervangen

Stap 66

Indien voldoende afname is bereikt zal een therapeutische kous worden aangemeten om het behaalde resultaat te continueren

Veelgestelde vragen

Ambulante compressietherapie

Ambulante compressie therapie valt onder de integrale oedeemtherapie en hiervoor gelden de oedeemvergoedingen.

Als de oedeemtherapie niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar dan gelden de oedeemtarieven zoals hieronder vermeld.

Ja, maar houdt hierbij rekening dat het zwachtelmateriaal niet nat wordt. Er zijn goede douchezakken beschikbaar voor zowel armen als benen die het zwachtelmateriaal droog houden.

Afhankelijk van de mate van oedeem en de voortgang van de behandelingen wordt er gestreefd naar een 2-4 weken behandelperiode. Hierna zal gestreefd worden om steunkousen aan te meten die het behaalde resultaat voortzetten.

Juist bij wondzorg wordt ambulante compressietherapie toegepast om het de wondgenezingsproces te bevorderen.

De huidtherapeut streeft er naar om het verband zo aan te leggen dat schoenen nog aangetrokken kunnen worden. Wel adviseren we schoenen aan te trekken die gemakkelijk gesteld kunnen worden en/of de eerste keer een slipper mee te nemen.

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 min 51.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.