Jouw zorgverzekering in 2024

Het is inmiddels alweer November geweest en de premies en vergoedingen van de zorgverzekeraars voor 2024 zijn weer bekend!

Heb jij volgend jaar behoefte aan huidtherapeutische behandelingen? Dan wil jij vast graag weten wat er vergoed gaat worden. Dan hebben we goed nieuws: dit hebben wij voor jou uitgezocht, zodat je hier eventueel je verzekeraar en aanvullende pakket op kan afstemmen.

Vergoeding uit mijn basisverzekering

Oedeemtherapie valt geheel of gedeeltelijk onder de vergoeding van de zorgverzekeraar. Of oedeemtherapie vergoed wordt, hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan is de indicatie chronisch of niet en heb jij een verwijzing van een huisarts of specialist.

Bij een chronische vorm van oedeem worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering en vanaf de 21e uit de basisverzekering. Bij een niet chronische vorm van oedeem kan je vergoeding krijgen vanuit je aanvullende verzekering. Heb jij geen aanvullende verzekering? Dan zullen de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering niet vergoed worden en zullen die kosten voor jouzelf zijn.

Klik hier om de vergoedingen voor oedeemtherapie nakijken. Je ziet per zorgverzekeraar de hoogte van de vergoeding en de maandelijkse premie die daarbij hoort.

Welke behandelingen worden vergoed met een aanvullende verzekering?

 Overige huidtherapie behandelingen die vergoed worden door een aanvullende verzekering kunnen zijn:

  • Camouflagetherapie
  • Acne therapie
  • Laser ontharen in het gezicht

Hoe weet ik  of mijn verzekering mijn behandeling vergoed?

Om meer duidelijkheid te scheppen rondom jouw (aanvullende) verzekering hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

Acnetherapie

Acnetherapie is een verzamelnaam voor verschillende soorten behandelingen die kunnen worden toegepast bij het verminderen van acne klachten. Vaak liggen de kosten voor een acne behandeling tussen de 50 en 200 euro. Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het NVH-register, ingeschreven bij het KP-register en onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Via deze link kan je controleren of jouw aanvullende verzekering een vergoeding heeft voor acnetherapie

Camouflage therapie

Camouflagetherapie wordt ingezet bij littekens, spataderen, acne of andere huidafwijkingen. Hierbij worden oneffenheden of kleurafwijkingen (tijdelijk) verminderd.

Er zijn verschillende soorten camouflagetherapieën, denk hierbij aan camoufleren d.m.v. producten of d.m.v. therapie. Bij ons in de praktijk maken wij gebruik van het medisch make-up merk Jane Iredale, hiermee kunnen wij jouw huid ondersteunen door middel van producten. Daarnaast kan lasertherapie, chemische peelings of microneedling ingezet worden als zijnde camouflerende behandeling.

Verschillende zorgverzekeraars maken hier dan ook een duidelijk onderscheid in. Het is raadzaam om van te voren goed uit te zoeken welke vorm van camoufleren jouw zorgverzekeraar vergoed.

Benieuwd of jouw verzekering camouflage therapie vergoed en in welke vorm? Kijk dan hier voor een duidelijk overzicht per zorgverzekeraar.

Lasertherapie gelaat

Ongewenste haargroei in het gezicht wordt als erg vervelend ervaren. Hierbij kunnen laserbehandelingen en/of elektrisch epilatie behandelingen als oplossing worden aangeboden. Deze behandeling kan vanuit een aanvullende verzekering worden gedekt.

Let bij het uitkiezen van jouw aanvullende verzekering op het volgende:

  • Krijg je eenmalig een bedrag uitgekeerd of is het een maximum bedrag per jaar
  • Vergoedt je polis het gehele bedrag of slechts een percentage
  • Heb je een verwijzing van een (huis)arts nodig?

Benieuwd welke zorgverzekeraar wat vergoed voor laserepilatie? Vergelijk de verschillende zorgverzekeringaanbieders in dit overzicht.

 

Afspraak maken?

Wil jij gebruik maken van de vergoeding? Plan jouw afspraak in bij één van onze gespecialiseerde huidtherapeuten.

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.