Oedeem effectief aanpakken.

Deep Oscillation

Deep Oscillation wordt bij Huidzorg West ondersteunend toegepast binnen de integrale oedeemtherapie. Deep Oscillation® produceert elektrostatische impulsen waardoor trillingen ontstaan op celniveau.

Veelgestelde vragen over deep oscillation Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Deep Oscillation

Door de trillingen die geproduceerd worden door de Deep Oscillation wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Bij een trauma kan deze trilling verstoord worden. De Deep Oscillation® zorgt ervoor dat de cel statisch geladen wordt. Dit wordt elektrisch opgewekt met een wisselende + en – (aantrekken en afstoten), waardoor de cellen in de juiste trilling terug worden gebracht. Op deze manier herstelt de cel sneller.

De elektrostatische impulsen van de Deep Oscillation® creëren een aangename, diep effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten tot een diepte van 8 cm! De reden dat de Deep Oscillation® deze diepte kan bereiken is dat het een lichaamseigen behandelmethode is. Het lichaam herkent de trilling waardoor de trilling geabsorbeerd wordt in plaats van afgestoten.

De behandeling

Stap 11

Het behandelgebied wordt door de huidtherapeut bepaald

Stap 22

Naast de andere behandelmethodes die toegepast worden bij integrale oedeemtherapie, wordt de Deep Oscillation toegepast

Stap 33

Na enkele behandelingen zal er worden geëvalueerd en worden besproken of de gekozen behandelmethodes effect hebben

Veelgestelde vragen

Deep Oscillation

Deep Oscillation wordt toegepast onder integrale oedeemtherapie. Voor de behandelingen van oedeemtherapie geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën.

Bij een chronische indicatie komen de eerste 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf de 21ste behandeling komen worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden gemaakt op de basisverzekering. Mocht je al aanspraak hebben gemaakt op jouw aanvullende pakket óf het maximaal aantal behandelingen hebben verbruikt, doordat je bijvoorbeeld andere (fysio, oefen) therapieën heeft gehad, kan de oedeemtherapie ook voor eigen rekening zijn.

Wij adviseren je ten alle tijden contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

Door de elektrostatische impulsen van de Deep Oscillation kunnen dieper gelegen weefselstructuren verbeterd worden. Hierdoor kunnen pijnklachten verminderen, bewegingsbeperking verminderd worden en oedeemklachten verbeteren.

De Deep Oscillation doet geen pijn, er kunnen soms minimale statische schokjes ervaren worden. De Deep Oscillation kan worden ervaren als licht tintelend, die huidtherapeut zal met de handpool met draaiende bewegingen over het behandelgebied heen gaan. Hierbij zal geen druk worden uitgeoefend.

De Deep Oscillation wordt toegepast bij:

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 min 51.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.