Pak oedeem effectief aan.

Medisch lymfetaping

Lymfetaping wordt gebruikt ter ondersteuning van integrale oedeemtherapie of littekentherapie. Het lymfetaping is een techniek met katoenentape die kan worden toegepast om oedeem te verminderen of littekens te versoepelen. Het lymfetape kan worden toegepast op plaatsen van het lichaam waar andere compressietherapie lastig kan worden toegepast, denk hierbij aan gezicht, hals, borst of buik.

Veelgestelde vragen over medisch lymfetaping Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Medisch lymfetaping

De Huidtherapeuten van Huidzorg West plakken het tape met een speciale techniek waardoor het tape onder spanning op de huid geplakt wordt. Door de aangebrachte spanning ontstaat er ruimte in de bovenste huidlagen of er ontstaat een masserend effect door het on- en aanspanning van de huid door het lymfetape. Hierdoor kunnen de lymfevaten gemakkelijker het vocht verplaatsen en kan het oedemateuze vocht in het lichaam worden opgenomen en worden afgevoerd.

Bij het toepassen van lymfetape op littekens kan de huid waar het litteken zich bevindt op spanning worden gebracht door het toepassen van een speciale plaktechniek. Hierdoor krijgt de huid continu frictie waardoor het litteken soepeler wordt en minder klachten geeft.

De behandeling

Stap 11

De huidtherapeut knipt het tape op de gewenste lengte en in de juiste vorm

Stap 22

De huidtherapeut zal je vragen om spieren aan te spannen, bepaalde houdingen aan te nemen of de huid op rek te brengen zodat zij het tape in de juiste spanning op de huid kan aanbrengen

Stap 33

Het aangebrachte lymfetape wordt extra gefixeerd door er overheen te wrijven. Hierdoor wordt de lijmlaag verwarmt en blijft deze beter aan de huid gehecht

Veelgestelde vragen

Medisch lymfetaping

Het toepassen van lymfetape valt onder de integrale oedeemtherapie en zal tijdens de oedeembehandeling worden toegepast.

Maak het tape nat en trek de huid onder het tape strak of span de huid aan, hierdoor kan je gemakkelijker de tape van de huid afrollen.

Lymfetape wordt ingezet bij: lymfoedeem, blauwe plekken (hematomen), littekens en pijndemping.

Gemiddeld blijft lymfetape 5 tot 7 dagen, 24 uur per dag zitten.

Door de anti-allergische lijm van het lymfetape blijft de tape voor langere tijd op de huid zitten. Hierdoor kun je met het tape zorgeloos sporten, zwemmen en douchen.

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 min 51.00
Brandwonden nazorg 30 min 51.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.