Endermologie, hoe werkt dat nou?

Endermologie, wat is het?

Endermologie is ooit bedacht door meneer Louis Paul Guitay, een Franse ingenieur. Deze man onderging zelf manuele fysiotherapie om zijn litteken, dat was ontstaan bij een auto ongeluk, losser te maken. Hij heeft toen een apparaat bedacht wat hem hierbij kon helpen. Dit apparaat behandeld de huid afwisselend met een zuigende en uitrollende functie. De diepere huidlagen worden behandeld door het afwisselen van de zuigende en uitrollende werking van het apparaat, hierdoor worden de verkleefde delen van de huid aanzienlijk soepeler.

Wat doet endermologie?

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage voor zowel mannen als vrouwen. Het behandelen door middel van endermologie stimuleert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en kan verhard (litteken)weefsel verzachten.

Door de zuigende en rollende werking van het endermologie apparaat worden de fibroblasten gestimuleerd. Hierdoor worden de collageen en elastine vezels weer geactiveerd. Tevens worden de vrije vetzuren afgevoerd.

werking bindweefsel endermologie

Behandelindicaties

Het LPG apparaat is al in 1970 bedacht en ontwikkeld. Door de jaren heen is het apparaat steeds verder ontwikkeld en zijn er verbeteringen opgetreden, waardoor wij nu hedendaags verschillende indicaties kunnen behandelen met behulp van deze unieke behandelmethode.

Oedeemklachten

Binnen onze praktijk gebruiken wij het het LPG apparaat veel bij oedeemklachten. Door middel van het apparaat kunnen we de vochtafvoer nog beter en dieper stimuleren op een niet-pijnlijke manier. We kunnen ook heel gemakkelijk zowel kleine- als grote gebieden behandelen, omdat het apparaat meerdere kopgroottes heeft.

Littekenbehandeling met endermologie

Vanwege de vele verschillende kopgroottes van het apparaat kan het apparaat ook goed ingezet worden voor de behandeling van littekens. Deze kunnen in allerlei verschillende groottes, plekken en soorten voorkomen. Een litteken is een verhard weefsel, die vaak pijn klachten of beperkingen geeft. Door dit weefsel soepeler te maken en de huid op te rekken, kunnen deze klachten verminderen of ook wel geheel verdwijnen.

Cosmetische indicaties voor endermotherapie

Endermotherapie kan ook cosmetisch worden ingezet. Door het opliften en uitrollen van de huid kunnen ook tekenen van huidveroudering en verslapping worden tegen gegaan. Het stimuleren van de doorbloeding van de huid en het activeren van collagene- en elastine vezels zorgen er ook voor dat de huid weer strakker wordt en zijn oude functies hersteld. Uiteraard is het geen vervanging van botox, maar kan wel als aanvulling op andere cosmetische behandelingen worden gebruikt.

Endermotherapie bij cellulite – putjes in de huid

Een van de behandelingen die veel wordt uitgevoerd met behulp van endermotherapie is het behandelen van cellulite, of ook wel een sinaasappelhuidje genoemd. Juist, het bekende putjes in de benen-verhaal. Wil je meer weten over celullite? Lees dan onze blog over dit onderwerp.

sinaasappels

Cellulite, ook wel sinaasappelhuidje genoemd, is goed te behandelen met endermotherapie

Endermotherapie na liposuctie

Endermologie wordt ook sterk aanbevolen voor en nádat je een liposuctie operatie hebt ondergaan. Het losser maken van het vetweefsel vóór de operatie zal de chirurg helpen om gemakkelijker het vetweefsel te verwijderen. Na de behandeling is het juist van belang om het vocht wat bij een operatie ontstaat, snel af te voeren. Daarnaast is het belangrijk dat het weefsel soepel gehouden wordt en dat de littekentjes die zijn ontstaan zich niet gaan ontwikkelen tot verhard littekenweefsel.

Veel chirurgen bevelen al endermotherapie aan als na behandeling bij een liposuctie behandeling. Dit zal om een kuur (meerdere behandelingen) gaan, om de benen of buik op gang te helpen om beter te herstellen. Maar, overweeg jij om binnenkort een liposuctie operatie te ondergaan? Denk dan ook eens na over het voor behandelen van het gebied.

Voordelen van endermologie

Wat zijn de voordelen van het behandelen met het LPG apparaat?

  1. Uit onderzoek[1] is gebleken dat met behulp van endermotherapie de bloedstroom verbetert in het behandelde gebied, dit zet zelfs door tot in de allerkleinste bloedvaatjes in het weefsel. Dit resulteert er in dat jouw weefsel zich beter kan herstellen.
  2. Het lymfesysteem wordt met behulp van het LPG apparaat geactiveerd, waardoor de afvoer van het lymfestelsel tot wel 3 uur ná de behandeling nog wordt gestimuleerd.
  3. Verharde (litteken)weefsels worden door de intensieve bindweefsel massage soepeler en zullen dus tot minder pijn- en beperkingsklachten leiden.

lpg apparaat

Door de innovatieve verschillende groottes van de koppen kan het LPG apparaat op verschillende lichaamsdelen gebruikt worden. Niet alleen het lichaam, maar juist ook het gezicht kan goed behandeld worden.

Enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast geworden over endermotherapie en wil je er meer over weten? Neem dan contact met ons op.

[1] James Watson, MD, Peter Bela Fodor, MD, Brian Cutcliffe, BA, David Sayah, MD, William Shaw, MD, Physiological Effects of Endermologie®: A Preliminary Report, Aesthetic Surgery Journal, Volume 19, Issue 1, January 1999, Pages 27–33, https://doi.org/10.1016/S1090-820X(99)80004-1

 

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.