Help, roodheid in mijn gezicht!

Allemaal kleine vaatjes op je wangen, snel blozen en een neus die snel rood wordt. Naast de roodheid zijn er ook rode en blauwe vaatjes zichtbaar in je gezicht.Een onschuldige huidaandoening die heel ontsierend kan zijn. Al deze symptomen wijzen op een bekende, maar storende huidaandoening: Couperose.
Huidtherapeut Karen vertelt jou meer over het behandelen van roodheid in het gezicht en haar favoriete producten bij couperose.

 

Wat is couperose?

Couperose kenmerkt zich door een netwerkje van zichtbaar rode en soms blauwe bloedvaatjes. Het ontstaat wanneer de vaatwandjes zijn verzwakt, slapper raken en verwijd raken, dit gebeurt geleidelijk door bijvoorbeeld veroudering van de huid. Hiernaast speelt erfelijkheid een grote rol: de sterkte van de vaatwanden is namelijk erfelijk bepaald. De vaatjes in het gezicht kunnen op den duur blijvend verwijd raken, waardoor de roodheid niet meer verdwijnt.

Do’s en don ’ts

Er bestaan geen wonder crèmes die de couperose kunnen verminderen. Kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten zorgen wel dat de roodheid minder opvalt en de huid in betere conditie komt. Ik vind de producten van de Restore lijn van Neostrata hier heel geschikt voor. Deze bevatten PHA (polyhydroxy) zuren om de huid zachtjes te exfoliëren. De polyhydroxy zuren kalmeren een droge of kwetsbare huid en versterkt de beschermende huid barrière zonder de huid te irriteren. Met als als gevolg dat jouw huid meer in balans is en minder roodheid zal laten zien.

Het voorkomen van zonschade en dagelijks een zonnebrandcrème gebruiken is ook aan te raden, dit kan bijvoorbeeld de Heliocare mineral tolerance. Camoufleren van de roodheid is natuurlijk ook een optie, hiervoor adviseer ik in onze praktijk de producten van Jane Iredale. Zowel de producten van Jane Iredale als de Heliocare Mineral Tolerance zijn op basis van mineralen. Mineralen in een product versterken de conditie van de huid en zijn veilig in gebruik voor de meest gevoelige huidtypes.

Couperose verminderen?

Een van de leukste behandelingen om uit te voeren vind ik het verminderen van couperose. Deze huidaandoening zie ik veel in onze praktijk en kan heel effectief worden verminderd door middel van licht- en of lasertherapie. Afhankelijk van het soort roodheid in jouw huid, aanwezig of afwezigheid van vaatjes en jouw huidconditie kan ik één van onze verschillende laser- en /of lichtsystemen inzetten. Zo is IPL zeer effectief bij het verminderen van een verspreidde rode gloed in de huid, bij deze rode gloed zijn niet of nauwelijks zichtbare vaatstructuren zichtbaar. Deze IPL techniek kan met een hele lage milliseconden zelfs de meest minuscule vaatstructuren (die voor die rode gloed zorgen) verwarmen en kapot maken.

Zijn er wel meer zichtbare vaatstructuren zichtbaar dan beoordeel ik of deze dieper of oppervlakkig in de huid liggen. Liggen ze dieper? Dan kan ik de ND:Yag laser van Candela in zetten. Deze laser behandeld de dieper gelegen vaten door middel van zijn sterke krachtige laserstraal. Liggen de vaatstructuren oppervlakkig in de huid? Dan kies ik voor het IPL systeem om de vaatstructuren te verwarmen en te vernietigen.

Hoe werkt dat licht of laser dan op mijn couperose?

Bij het behandelen van couperose wordt zowel met de IPL als de Laser (ND:Yag) het bloed in een bloedvaatje verwarmd. Door het verwarmen van het bloed raken de vaatwanden beschadigd. Deze kunnen aan elkaar plakken of knappen. Dit heeft als gevolg dat er tijdelijk een blauwplekje zichtbaar kan zijn als het vaatje is geknapt. Plakken de vaatwanden aan elkaar? Dan zie ik tijdens de behandeling een reactie in het zichtbare vaatje, deze kleurt dan namelijk voor enkele seconden grijs.
Het kapot gaan of beschadigen van de vaatwanden zorgt ervoor dat het bloed niet meer normaal door het vaatje kan stromen. Dit heeft als gevolg dat het vaatje nutteloos is geworden en door het lichaam zal worden opgeruimd. Het bloed stroomt terug naar dieper gelegen vaten, maar het oppervlakkige vaatje en de roodheid die het verspreidde in de huid, die verdwijnen!

Mijn favoriete behandeling

Het behandelen van zichtbare vaatstructuren is één van mijn favoriete behandelingen. Tijdens de behandeling zie ik de vaatstructuren reageren, de huid verbeterd in korte tijd, de roodheid zal snel verminderen en door het kunnen toepassen van de meest effectieve en innovatieve laser en lichtsystemen kan ik tot een maximaal resultaat gaan. De tevredenheid van mijn cliënten vind ik het allerbelangrijkst. Hen weer zien stralen zorgt voor dagelijks plezier in mijn werk.

Wil jij meer weten over couperose en onze behandelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak voor een uitgebreide huidanalyse met de Observ om erachter te komen welke behandeling en producten geschikt zijn voor jouw huid.

 

 

 

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.