Putjes in de benen thuis behandelen

Stoor jij je aan die putjes in de benen? In een eerdere blog hebben wij jou hier al meer over verteld. Maar wat kan je hier thuis nog aan doen? Wij vertellen je hier meer over.

Putjes in de benen voorkomen of thuis behandelen

Wil jij de putjes in de benen voorkomen of beperken? Dan is het belangrijk om hier zelf actief mee aan de slag te gaan. Wij spreken vaak van de Gouden Driehoek:

  1. Voeding
  2. Sporten
  3. Behandelen

Bij cellulite is het met name erg belangrijk dat je goed let op je voeding. Daarnaast is het in beweging blijven ook goed voor de algehele conditie, maar ook om jouw huid strak en gezond te houden. Daarnaast kan een behandeling voorkomen dat de putjes in de benen erger worden, of zelfs verminderen.

De Gouden Driehoek

Voeding

Het is erg belangrijk om tijdens de lipomassage kuur ook te letten op je voeding. Het is belangrijk dat je drainerende en verstevigende voedingsstoffen tot je neemt. Dit kan in de vorm van extra eiwitten zijn, eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van jouw lichaam. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te blijven drinken, denk hierbij aan voldoende water of groene thee. Deze zijn vocht afdrijvend en bevorderen de afvoer van de afvalstoffen.

Sporten

Daarnaast is het aangeraden om tijdens de kuur ook extra te sporten. Het liefst zelfs al enkele uren na een behandeling, omdat de stofwisseling dan al goed opgang is gebracht. Het sporten zal jouw lichaam dan helpen de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Het extra afvoeren van deze vrijgekomen stoffen, waaronder bijvoorbeeld de vetzuren, zullen het resultaat alleen maar bevorderen.

gymschoen

Behandelen

Tijdens de behandeling kan het goed voorkomen dat je in het begin wat vermoeid bent. De vrijgekomen afvalstoffen kunnen dit effect teweegbrengen. Een goede reden om extra te gaan bewegen, om dit effect te voorkomen. Alleen wandelen is dan niet voldoende, die hartslag moet echt even omhoog.

Wat gebeurt er als je stopt met de kuur?

Helaas gaat het ouder wordend proces gewoon door, ook zullen je cellen onder invloed hiervan op den duur weer gaan veranderen. Helaas zien we dat cellulite vaak gelinkt is aan hormonale invloeden. Het is dus ook een kwestie van aanleg of je gevoelig bent voor deze verkeerde vetopslag.

De lipomassage kuur haalt geen vetcellen weg, maar maakt ze als het ware leeg. Hierbij wordt ook de weefselconditie verbeterd. Op moment dat de kuur afgerond is, kan het zijn door eerder genoemde invloeden dat het weefsel weer wat verslapt en weer tekenen van cellulite gaat vertonen. Aangeraden is dan ook om onderhoudsbehandelingen te blijven volgen, hierdoor houdt je het weefsel actief en sterk.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.