Pak huidproblemen effectief aan.

Endermotherapie – medisch

Endermotherapie is een therapie waarbij pathologische en esthetische veranderingen in het bindweefsel worden behandeld. Endermotherapie wordt uitgevoerd met een LPG apparaat bijvoorbeeld in de oedeemtherapie. Wij werken met het professionele laserapparaat Integral.

Wist je trouwens dat LPG staat voor Louis Paul Guitay? Dat is de uitvinder van deze techniek. Het LPG-apparaat maakt in combinatie met een vacuüm massage in- en uitrollende en knedende bewegingen. Daarmee wordt het bindweefsel, de bloedvaten en het lymfestelsel beïnvloed.

Veelgestelde vragen over endermotherapie – medisch Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Endermotherapie – medisch

Endermotherapie wordt toegepast bij lymfoedeem en lipoedeem, brandwondenlittekens, hypertrofische en atrofische littekens, fibrose , sclerodermie, scleroedeem, voor- en nabehandeling van chirurgische ingrepen (zoals liposuctie), lipohypotrofie (bijvoorbeeld als gevolg van veelvuldige inspuitingen bij diabetes) en verklevingen in het onderhuidse (bind)weefsel. Daarnaast kan endermotherapie gebruikt worden bij pijnklachten aan spieren en gewrichten.

Endermotherapie kan ook voor cosmetische doeleinden worden gebruikt. Endermotherapie wordt bijvoorbeeld bij huidverslapping en cellulitis ingezet als lipomassage. Dit wordt gezien als een intensieve bindweefselmassage.

Afhankelijk van de indicatie wordt gekozen om de endermotherapie op de meest effectieve manier in te stellen en toe te passen op de huid. Hierbij zal ten alle tijden gebruik gemaakt worden van het vacuüm trekken van de huid en de daarbij toegepaste in- en uitrollende en knedende bewegingen.

De behandeling

Stap 11

Het behandelgebied wordt bepaald in overleg met de huidtherapeut

Stap 22

De huidtherapeut past de endermotherapie toe op het behandelgebied

Stap 33

De huidtherapeut neemt thuisoefeningen, bewegingsadviezen en voedingsadviezen met je door

Stap 44

Na een aantal behandelingen zal de voortgang van de behandelingen worden geëvalueerd

Veelgestelde vragen

Endermotherapie – medisch

Afhankelijk van de indicatie kan jouw behandeling in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit jouw aanvullende zorgverzekering.

Indien het gaat om een cosmetische indicatie zal de zorgverzekering hier géén vergoeding voor beschikbaar hebben.

Het bindweefsel wordt soepeler en zachter. Blokkades verminderen of verdwijnen en de bloed- en lymfecirculatie wordt sterk bevorderd.

Wij zien goede resultaten bij patiënten die last hebben van oedeem, lipoedeem en/of fibrose.

Dankzij de intensieve bindweefselmassage wordt de doorbloeding intensief bevorderd, vetophopingen worden los gemasseerd en afvalstoffen worden direct en versneld afgevoerd.

Wij passen het LPG apparaat steeds vaker toe bij onze oedeemtherapie, met groot succes!

Ook patiënten met littekens hebben veel baat bij deze endermologie behandeling. Het littekenweefsel wordt namelijk versneld soepeler.

Dankzij de intensieve massage met behulp van het LPG apparaat wordt het slechte collageen afgebroken waardoor het goede, soepele collageen sneller hiervoor in de plaats kan komen.

Natuurlijk geldt ook hier dat door de extra doorbloeding de afvalstoffen versneld worden afgevoerd en de voedingsstoffen versneld worden aangevoerd.

Het totale proces van littekenverbetering wordt dankzij de endermologie behandeling middels het LPG apparaat sterk verbeterd.

De behandeling kan als gevoelig worden ervaren. Endermotherapie is een bindweefselmassage die op diepere weefsels effect kan hebben, dit kan niet altijd als prettig worden ervaren.

Endermotherapie wordt toegepast bij:

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 52.00*
Lipomassage 30 min 65.00
Lipomassage kuur 10 behandelingen vanaf 600.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.