Verheven littekens op de huid, vaak rood en verdikt.

Hypertrofische littekens

Hypertrofische littekens zijn littekens die verheven zijn boven het normale huidniveau, ze liggen als het ware op je huid. Hypertrofische littekens zijn meestal rood van kleur en verdikt. Dit soort littekens kunnen jeuk geven of pijn doen. Het litteken is kleiner dan de wond.

Veelgestelde vragen over hypertrofische littekens
Afspraak maken

Behandelingen tegen Hypertrofische littekens

Hypertrofische littekens kunnen we bij Huidzorg West goed behandelen. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna maken we een behandelplan op maat. Hypertrofische littekens kunnen effectief worden behandeld door:

Behandelingen tegen Hypertrofische littekens

Veelgestelde vragen

Hypertrofische littekens

Bij een beschadiging van de huid wordt het wondgenezingsproces in gang gezet. Dit is een zeer complex proces. Alle fasen van wondgenezing dienen zonder problemen doorlopen te worden om een ‘mooi’ litteken te vormen.

Factoren zoals een ontsteking, spanning op en vuil in de wond (bijvoorbeeld restjes van hechtingen) verstoren het natuurlijke wondgenezingsproces en spelen mogelijk een rol bij het ontstaan van hard onderhuids littekenweefsel. Ook bij brandwonden kan een hypertrofisch litteken ontstaan.

Keloïd littekens zijn eigenlijk bijzondere hypertrofische littekens. Het litteken is vaak dik, donker gekleurd en groter dan de oorspronkelijke verwonding. Mensen met een gekleurde huid hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van keloïd-littekens.

  • Gefractioneerde laserbehandeling
  • Huidzorg West behandelt acnelittekens effectief met een gefractioneerde laser. Deze methode wordt voornamelijk ingezet om de structuur van de littekens te verminderen. Dit kan zowel bij atrofische acne littekens, als bij hypertrofische acne littekens. Naast dat de huid structuur verbetert, wordt ook eventuele rode en donkere huidverkleuringen verminderd;

  • littekentherapie: het doel van littekenmassage is de doorbloeding stimuleren. De elasticiteit van het litteken wordt hierdoor beter. Daardoor versoepelt de huid en verminderen klachten zoals bewegingsbeperkingen en pijn. Om de littekenmassage te intensiveren, wordt er bij Huidzorg West gebruik gemaakt van endermotherapie.

Helaas kan je zelf niet veel doen aan hypertrofische littekens. Zodra de wondjes hersteld zijn, kan je uit voorzorg siliconenpleisters of siliconen crème gebruiken.  Door gebruik van siliconenpleisters en siliconengel kunnen littekens binnen enkele weken tot maanden versoepelen en afvlakken. Daarnaast vermindert het gebruik de roodheid en pijn- en jeukklachten.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.