Oppervlakkige littekens door verstoord genezingsproces.

Atrofische littekens

Atrofische littekens zijn meestal oppervlakkig zichtbaar in de huid. Een atrofisch litteken ontstaat wanneer het normale genezingsproces wordt verstoord. Er wordt dan onvoldoende nieuw huidmateriaal aangemaakt. Bij deze littekens is daarom sprake van een zeer dun laagje littekenweefsel.

Veelgestelde vragen over atrofische littekens
Afspraak maken

Behandelingen tegen Atrofische littekens

Atrofische littekens kunnen we bij Huidzorg West goed behandelen. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna maken we een behandelplan op maat. Atrofische littekens, kunnen effectief worden behandeld door:

Veelgestelde vragen

Atrofische littekens

De meeste atrofische littekens worden veroorzaakt door acne en waterpokken. Soms ontstaan ze ook door een normale verwonding of door een chirurgische ingreep.

Gefractioneerde laserbehandeling

Huidzorg West behandelt atrofische littekens effectief met een gefractioneerde laser. Deze methode wordt voornamelijk ingezet om de structuur van de littekens te verminderen. Dit kan zowel bij atrofische littekens, als bij hypertrofische littekens. Naast dat de huid structuur verbetert, wordt ook eventuele rode en donkere huidverkleuringen verminderd.

Chemische Peeling

Voor atrofische littekens wordt vaak gebruik gemaakt van een chemische peeling. Een voorbeeld van een effectieve peeling, is een TCA peeling. Door deze peeling worden de oppervlakkige huid structuren verbeterd waardoor de atrofische littekens afvlakken. Vaak wordt deze methode gecombineerd in een behandeltraject met de gefractioneerde laser.

Microdermabrasie

Dit is een behandelmethode waarbij op mechanische wijze de bovenste lagen van de huid worden verwijderd. Abrasie betekent letterlijk “afslijpen” of “afschuren”. Hierdoor worden oude huidcellen vervangen door nieuwe. Ook wordt de aanmaak van nieuwe bindweefselcellen gestimuleerd waardoor de huid er frisser en gladder uit kan zien. Vaak wordt een microdermabrasie behandeling in combinatie gebruikt met een chemische peeling of een gefractioneerde laser voor een zo goed mogelijk behandelresultaat.

Helaas kan je zelf niet veel doen aan atrofische littekens. Zodra de wondjes hersteld zijn, kan je uit voorzorg siliconenpleisters of siliconen crème gebruiken. Deze producten bevorderen het herstelproces.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van atrofische littekens.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.