Verlicht de pijn en versoepel je huid.

Brandwonden nazorg

Brandwonden kunnen ernstige littekens achterlaten op je huid. Ze trekken samen en hinderen bijvoorbeeld bij het bewegen. Daarnaast heten littekens niet voor niets littekens en vinden veel mensen het vervelend als deze goed zichtbaar zijn. Wij helpen jou er graag mee!

Huidzorg West is netwerkpartner van de Nederlandse Brandwonden Stichting en aangesloten bij het hieraan gelieerde Netwerk Huidtherapie.

Veelgestelde vragen over brandwonden nazorg Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Brandwonden nazorg

Er bestaan verschillende therapieën voor de nazorg van brandwonden.

Afhankelijk van de klacht die het litteken van de brandwond heeft nagelaten zal de gespecialiseerde huidtherapeut bepalen welke therapie het meest geschikt is. Klachten kunnen worden verlicht door middel van het inzetten van speciale massage technieken, endermotherapie of deep oscillation.

Daarnaast kan de huidtherapeut hulp bieden bij het leren toepassen van speciale water- en veegvaste camouflageproducten, zodat je huid er egaal en verzorgd uitziet.

De behandeling

Stap 11

Er worden voor-foto’s gemaakt, zodat het traject goed gevolgd kan worden

Stap 22

De passende behandeling wordt uitgevoerd, dit kan zijn: littekentherapie, oedeemtherapie, endermotherapie, laser behandeling voor littekens of camouflagetherapie

Stap 33

Het behandelresultaat wordt regelmatig geëvalueerd en beoordeeld

Veelgestelde vragen

Brandwonden nazorg

Indien het litteken je beperkt in je bewegingen, wordt littekentherapie bij sommige zorgverzekeraars gedeeltelijk en soms geheel vergoed.

Dit is ook nog afhankelijk van het type zorgverzekering dat je hebt afgesloten. Neem voor alle zekerheid contact op met je verzekeraar, zodat je weet waar je aan toe bent.

Aangezien elke huid en elk litteken anders is, verschilt het resultaat per persoon. Tijdens een eerste gesprek krijg je van ons een reëel beeld van wat haalbaar kan zijn in jouw situatie.

Bij Huidzorg West zijn er huidtherapeuten die gespecialiseerd zijn in de nazorg bij brandwondenlittekens.

Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens is de post-hbo opleiding Huidtherapie na Brandwonden door de Hogeschool Utrecht met de Nederlandse Brandwonden Stichting en specialisten uit de Nederlandse en Belgische brandwondenzorg ontwikkeld.

Vanzelfsprekend kunnen deze verschillende therapieën ingezet worden bij de littekens die zijn overgebleven na een brandwond. Ook in een eerder stadium kan de zorg bij een brandwond worden toegepast door middel van wondverzorging.

Tarieven
Brandwonden nazorg 30 min 51.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.