Rood-paarse, lijnvormige strepen door oprekking van de huid.

Striae

Striae zijn rood-paarse, lijnvormige strepen op de huid. Deze huidaandoening komt vaak voor op buik, billen, benen, borsten en heupen.

De lijnvormige strepen worden veroorzaakt door het te veel oprekken van de huid, waardoor het onderhuidse bindweefsel scheurt. Het ontstaan van striae kan komen door een zwangerschap, een snelle groei of door invloed van bepaalde hormonen of langdurig gebruik van corticosteroïden.

Veelgestelde vragen over striae
Afspraak maken

Behandelingen tegen Striae

Striae kunnen we bij Huidzorg West goed behandelen. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna maken we een behandelplan op maat.

Door middel van en behandeling met de gefractioneerde laser wordt de huidstructuur verbeterd waardoor de striae een stuk minder zichtbaar wordt. Wanneer er paarsrode strepen zichtbaar zijn, kan een vaatbehandeling worden ingezet met laser of IPL om de roodheid te reduceren.

Striae kunnen effectief worden behandeld door:

Veelgestelde vragen

Striae

Striae worden veroorzaakt door het te veel oprekken van de huid, waardoor het onderhuidse bindweefsel scheurt. Het ontstaan van striae kan komen door een zwangerschap, een snelle groei of door invloed van bepaalde hormonen of langdurig gebruik van corticosteroïden.

    • Gefractioneerde laserbehandeling: Huidzorg West behandelt striae effectief met een gefractioneerde laser. Deze methode wordt voornamelijk ingezet om de structuur van de littekens te verminderen. Naast dat de huid structuur verbetert, worden ook eventuele rode en donkere huidverkleuringen verminderd;

 

    • IPL behandeling: de striae kan ook roodheid vertonen. De roodheid kunnen we verminderen door middel van de Nordlys Ellipse IPL behandeling. De IPL behandeling is een zeer effectieve methode om roodheid bij striae te reduceren;

 

  • striae laserbehandeling: Huidzorg West maakt gebruik van de meest effectieve en nieuwste behandelmethode bij striae, namelijk de Nordlys Ellipse Fraxx 1550nm, een Erbium Glass laser. Deze unieke manier van behandelen zorgt voor een huidvernieuwing door het stimuleren van collageen en elastine in de dermis (diepere huidlagen).

Het is van belang dat de huid na het ontstaan van de striae de tijd krijgt om te herstellen. Wanneer de huid dicht is, kan de huid worden ingesmeerd met een litteken crème.

Tevens kan je uit voorzorg siliconenpleisters of siliconen crème gebruiken. Door gebruik van siliconenpleisters en siliconengel kunnen littekens binnen enkele weken tot maanden versoepelen en afvlakken. Daarnaast vermindert het gebruik de roodheid en pijn- en jeukklachten.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van striae.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.