Verlicht de pijn en ondersteun je huid.

Aanmeten hulpmiddelen

Hulpmiddelen kunnen dé ondersteuning zijn van de integrale oedeemtherapie. Tevens kan op lichaamsdelen waar moeilijk compressie gegeven kan worden door steunkousen een hulpmiddel als alternatief worden ingezet. Hulpmiddelen worden afgestemd op locatie, drukklassen en zelfstandigheid van de patiënt.

Veelgestelde vragen over aanmeten hulpmiddelen Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Aanmeten hulpmiddelen

Het aanmeten van hulpmiddelen houdt in dat per klacht en behoefte gekeken wordt naar het aanmeten van een passend hulpmiddel in de vorm van compressie. Hierbij kan gedacht worden aan het toedienen van compressie in het borst of genitaal gebied.

Daarbij kan er gekeken worden naar hulpmiddelen die gefibrotiseerd weefsel kunnen versoepelen. Een hulpmiddel wordt ingezet ter bevordering van het te behalen resultaat tijdens de integrale oedeemtherapie.

De behandeling

Stap 11

De huidtherapeut bespreekt samen met jou de klachten en de opties van de mogelijke hulpmiddelen

Stap 22

Het hulpmiddel wordt op gepaste wijze aangemeten

Stap 33

Het hulpmiddel zal voor je worden gemaakt of op maat worden besteld

Stap 44

De eerste keer zal de huidtherapeut samen met je het hulpmiddel uitproberen en hierbij draagadvies geven

Veelgestelde vragen

Aanmeten hulpmiddelen

Het aanmeten van hulpmiddelen valt onder de integrale oedeemtherapie. Hulpmiddelen zijn een aanvulling in jouw behandeling om de klachten en vocht ophoping te verminderen. Hierbij zal jouw kous worden aangemeten tijdens de oedeembehandeling.

Hulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt hierbij wel rekening met je eigen risico.

Het is van belang dat je een verwijzing hebt van je huisarts of specialist om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Hulpmiddelen worden aangemeten voor lichaamsdelen waar andere vormen van compressie moeilijk zijn, denk hierbij aan borst- of genitaal gebied, hals of gezicht.

Er zijn verschillende soorten medische hulpmiddelen beschikbaar, zoals klittenbandzwachtels, thoraxbandage, fibrosepads, lymfetape, aan- en/of uittrekhulpmiddelen.

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 min 51.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.