Verlichting van armen en benen door steunkousen.

Steunkousen

Steunkousen kunnen bij verschillende medische indicaties, leeftijden, beroepen en levensstijlen worden ingezet ter verlichting van de ontstane klachten. Steunkousen zijn leverbaar in verschillende kleuren, maten en drukklassen. Hierdoor zijn zij perfect aan te passen aan elke zorgvraag.

Veelgestelde vragen over steunkousen Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Steunkousen

Bij Huidzorg West zijn de huidtherapeuten gespecialiseerd in het aanmeten van steunkousen en/of andere hulpmiddelen die een vermindering van vocht moeten realiseren. Het aanmeten van de steunkousen kan voor zowel armen als benen.

Eventueel kan er ook nog gekeken worden naar andere aanvullende hulpmiddelen die compressie geven op het aangedane lichaamsdeel, denk hierbij aan de schaamstreek of bij de borsten.

De behandeling

Stap 11

De huidtherapeut beoordeelt of een steunkous aangemeten kan worden

Stap 22

De huidtherapeut zal de kous aanmeten met behulp van verschillende meetinstrumenten

Stap 33

Afhankelijk van jouw zorgvraag, leefstijl, bewegingsmogelijkheden en mate van oedeem zal de therapeut een weloverwogen keuze maken in het soort kous

Stap 44

De therapeutische kous zal voor jou op maat worden gemaakt en binnen 4 weken geleverd worden

Stap 55

Samen met jouw huidtherapeut zul je de kous passen en zal de huidtherapeut belangrijke punten met je doornemen betreft het gebruiken van de therapeutische kous

Veelgestelde vragen

Steunkousen

Het aanmeten van steunkousen valt onder de integrale oedeemtherapie. Steunkousen zijn een aanvulling in uw behandeling om de klachten en vocht ophoping te verminderen. Hierbij zal jouw kous worden aangemeten tijdens de oedeembehandeling.

Steunkousen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt hierbij rekening met je eigen risico.

Wel is het van belang dat je een verwijzing hebt van je huisarts of specialist om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden 2 kousen per jaar.

Therapeutische kousen worden aangemeten bij de volgende indicaties:

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 min 51.00

Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.