Pigment, storend of niet?

Pigmentvlekken kennen vele vormen

De ene pigmentvlek-variant, zoals sproetjes, wordt gezien als schattig en de andere (zoals ouderdomsvlekken) als ontsierend. Gelukkig leven we in een tijd dat we met pigmentproblematiek heel veel kunnen. Zo kunnen we pigmentvlekken tegenwoordig uitstekend behandelen.
Onze huidtherapeut Joyce heeft al van jongs af aan sproetjes. Vroeger moest zij hier niets van hebben, maar inmiddels kan zij de sproetjes waarderen. In deze blog vertelt Joyce je meer over pigmentvlekken en haar favoriete pigmentbehandeling.

Het beoordelen van pigmentvlekken

Wij zijn als huidtherapeuten opgeleid om pigmentvlekjes te screenen op een kwaadaardigheid maar ook om goedaardige pigmenten te verwijderen. Binnen onze praktijk zijn hiervoor meerdere mogelijkheden. Om een goede screening te kunnen maken wordt gebruik gemaakt van de Observ, deze huidanalyse geeft in foto’s weer waar het pigment zich bevindt. Daarom zijn wij in staat de best passende pigmentvlek behandeling te adviseren in combinatie met huidproducten, zoals een zonnefactor.

Pigmentvlekken behandelen door laser behandeling

De Alexandrite laser is een van onze krachtigste lasers om pigment mee aan te pakken. Met een nanometer van 755 kan de laser goed pigment vinden in de epidermis, oftewel de bovenste huidlaag. De pigmentvlek moet wel solitaire gelegen zijn zodat alle energie van de laser in die ene losse pigmentvlek wordt opgenomen. Heb je meer verspreid pigment in de huid liggen? Dan zijn daar andere behandelmethodes voor, bijvoorbeeld IPL laser behandeling of de Spot-out behandeling.

Net na de pigmentvlekken behandeling met de Alexandrite laser zien we dat het pigment nóg donkerder kleurt, wij weten dan dat we het effectief hebben behandeld. Dit is voor mij als therapeut het leukste deel van de behandeling. Gemiddeld zie ik iemand 1 tot 3 keer terug voor een behandeling, dit is uiteraard wel afhankelijk van de reactie van het pigment. Wat ik als een nadeel zie van pigmentbehandelingen is dat het pigment zich vaak in de jaren erna toch weer opbouwt waardoor herhaling van de behandeling gewenst is.
Tijdens het consult zijn we hierover altijd eerlijk en transparant, onze patiënten kunnen dat altijd alleen maar waarderen. Een goede voorlichting is namelijk het halve werk.

Heb je een pigmentvlek(je) wat je als storend ervaart? Plan dan je eerste afspraak in! Ik help je graag van je pigmentproblemen af.

 

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.