Versoepel je huid.

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een pompende massage techniek waarbij het lymfestelsel geactiveerd wordt. Door middel van deze massagetechniek worden oedeemgebieden gestimuleerd. De speciale handgrepen kunnen worden toegepast op alle lichaamsdelen en met verschillende technieken waarop de behandeling voor iedereen geoptimaliseerd wordt.

Veelgestelde vragen over lymfedrainage Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Lymfedrainage

Afhankelijk van het behandelgebied wordt de meest doeltreffende behandelmethode toegepast. Manuele lymfedrainage zal worden toegepast om de lymfeklieren te activeren en het vocht te verplaatsen zodat deze in het lichaam afgevoerd kunnen worden.

De behandeling

Stap 11

Met een zacht pompende beweging van de handen wordt het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid van het oedeemgebied gestimuleerd

Stap 22

Door de speciale handgrepen die de huidtherapeut toepast, de zogenaamde oedeem- en fibrosegrepen, kunnen de huid en het onderliggende weefsel met lymfevaten heel gericht behandeld worden

Stap 33

Met oedeemgrepen leidt de huidtherapeut het overtollige vocht door het weefsel naar een plaats waar het gemakkelijker opgenomen wordt

Stap 44

Met fibrosegrepen maakt de huidtherapeut verhard weefsel (fibrose) soepeler, zodat het vocht er makkelijker doorheen stroomt en de pijnlijke stijfheid afneemt

Veelgestelde vragen

Lymfedrainage

Voor de behandelingen van oedeemtherapie geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de eerste 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf de 21ste behandeling komen worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden gemaakt op de basisverzekering.

Mocht je al aanspraak hebben gemaakt op je aanvullende pakket óf het maximaal aantal behandelingen hebben verbruikt, doordat je bijvoorbeeld andere (fysio, oefen) therapieën heeft gehad, kan de oedeemtherapie ook voor eigen rekening zijn.

Wij adviseren u ten alle tijden contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Huidtherapeuten zijn direct toegankelijk, dit houdt in dat je voor je eerste afspraak niet verplicht bent om doorverwezen te zijn.

Indien je oedeemtherapie om verzekerde zorg gaat zal je ten tijden van het eerste consult gevraagd worden om alsnog een verwijzing van uw specialist of huisarts te regelen.

Manuele lymfedrainage kan worden toegepast bij de volgende indicaties:

Tarieven
Oedeemtherapie 30 minuten 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 minuten 51.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.