Littekens als gevolg van ongeval, operatie of huidziekte kan ongemak opleveren.

Normaal litteken

Meestal geneest een wondje zonder veel problemen, wat overblijft is een wit (pigmentloos) strengetje of vlekje. Als reactie op de wond heeft de huid zelf bindweefsel aangemaakt en is de wondgenezing verlopen onder optimale omstandigheden, wat vervolgens ontstaat is een normaal litteken.

Veelgestelde vragen over normaal litteken
Afspraak maken

Behandelingen tegen Normaal litteken

Littekens kunnen we bij Huidzorg West goed worden behandelen. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid, daarna maken we een behandelplan op maat. Littekens kunnen effectief worden behandeld door:

Behandelingen tegen Normaal litteken

Veelgestelde vragen

Normaal litteken

De meeste normale littekens worden veroorzaakt door een chirurgische ingreep.

Huidzorg West behandelt littekens effectief met een gefractioneerde laser. Deze methode wordt voornamelijk ingezet om de structuur van de littekens te verminderen. Naast dat de huid structuur verbetert, worden ook eventuele rode en donkere huidverkleuringen verminderd.

Bij de behandeling van littekens wordt vaak gebruik gemaakt van een chemische peeling. Een voorbeeld van een effectieve peeling, is een TCA peeling. Door deze peeling worden de oppervlakkige huid structuren verbeterd waardoor littekens afvlakken. Vaak wordt deze methode gecombineerd in een behandeltraject met de gefractioneerde laser.

Dit is een behandelmethode waarbij op mechanische wijze de bovenste lagen van de huid worden verwijderd. Abrasie betekent letterlijk “afslijpen” of “afschuren” . Hierdoor worden oude huidcellen vervangen door nieuwe. Ook wordt de aanmaak van nieuwe bindweefselcellen gestimuleerd waardoor de huid er frisser en gladder uit kan zien. Vaak wordt een microdermabrasie behandeling gecombineerd met een chemische peeling of een gefractioneerde laser voor een zo goed mogelijk behandelresultaat.

Het is van belang dat de huid na een operatie de tijd krijgt om te herstellen. Wanneer de huid dicht is, kan de huid worden ingesmeerd met een litteken crème. Tevens kan je uit voorzorg siliconenpleisters of siliconen crème gebruiken.

Door gebruik van siliconenpleisters en siliconengel kunnen littekens binnen enkele weken tot maanden versoepelen en afvlakken. Daarnaast vermindert het gebruik de roodheid en pijn- en jeukklachten.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.