Laserontharen tegen ongewenste haargroei

Haren op het lichaam… sommige mensen vinden het prima, maar niet iedereen is fan. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om ongewenste haargroei bij een HBO-gediplomeerde huidtherapeut te laten behandelen met lasertherapie. Een mooie investering voor een lange termijn oplossing tegen haartjes.

Overweeg je om de (overmatige) haargroei op jouw lichaam of gezicht aan te pakken met laserontharen? In deze blog hebben we alle informatie op een rij gezet die je nodig hebt om een weloverwogen besluit te maken. Mocht je naar aanleiding van de blog alsnog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze huidtherapeuten.

Van je ongewenste haargroei af? Nu is de perfecte tijd om te beginnen!

Het officiële laserseizoen is aangebroken om veilig te kunnen laserontharen. Nu vraag je je misschien af… waarom is er een laserseizoen? En wat bedoel je precies met veilig?

Laserontharen is minder geschikt voor tijdens de zomer; tenzij je niet van plan bent om op zomervakantie te gaan of om al te veel tijd door te brengen in de zon. Na een laserbehandeling heeft de huid namelijk tijd nodig om te herstellen. En daarbij is een laserbehandeling minder goed toepasbaar op een door de zon gebruinde huid.

Inmiddels is de zomervakantie weer voorbij, en is de kans groot dat je bruin-gekleurde-huid weer lichter geworden is. Het perfecte moment is aangebroken om je ongewenste haargroei aan te pakken!

Laserontharen versus epileren of scheren

Er zijn verschillende ontharingsmethoden die je kunt inzetten tegen overmatige haargroei. De meest toegankelijke methoden zijn bijvoorbeeld scheren met een mesje of het epileren van de haren. Epileren kan op verschillende manieren, zoals harsen, waxen, de touwtjesmethode of met een elektrisch epileerapparaat. Waar bij epileren de volledige haar uit de follikel wordt getrokken, wordt bij scheren de haar tot de huid afgesneden.

Geen van deze methoden zorgt voor minder beharing op het lange termijn. Dit is bij laserontharen wel het geval, omdat de haarfollikel (waar de haar uit groeit) wordt beïnvloed door de energie van de laser. De haarfollikel neemt de energie van de laser op, en vervolgens raakt deze dusdanig beschadigd waardoor de haar langzamer gaat groeien, de haar dunner wordt, of de haar zelfs volledig verdwijnt.

Huidzorg West heeft volgens de recente wetenschappelijke literatuur de meest effectieve laser op het gebied van ontharen. De laser, wij noemen het ‘de Gentle Max Pro’, is zowel als Alexandriet laser als Nd:YAG-laser toe te passen. In minder technische termen: dit betekent dat de laser voor zowel lichte- als donkere huidtypen inzetbaar is.

Bijkomende positieve effecten laserontharen

Naast dat de ongewenste haren met maar liefst 70-80% afnemen na het behandeltraject, kan het algemene beeld van de huid ook rustiger zijn. Met name als je last hebt van ingegroeide haren en ontstekingen. Ook zien we vaak dat rode of bruine verkleuringen van de huid na een ontsteking minder worden naar mate de haargroei afneemt.

Laserontharen: voor wie is het geschikt?

Laserontharen is voor vrijwel iedereen geschikt. In onze praktijk behandelen we zowel mannen, vrouwen als non-binaire personen. Daarbij maakt de laserbehandeling ook veelvuldig deel uit van transgenderzorg tijdens het transitietraject.

Het is wel aan te raden om altijd open te zijn naar de behandelend huidtherapeut wat medische achtergrond betreft. Tijdens de zwangerschap is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een laserbehandeling te ondergaan. Aanvullend hebben sommige medicijnen, zoals antibiotica, een effect op de huid en daarbij de gevoeligheid voor licht. Door dit voorafgaand de behandeling met de huidtherapeut te delen, kan hier rekening mee worden gehouden en veilig worden behandeld.

Afspraak maken voor laserontharen tegen ongewenste haargroei

Wil je direct een afspraak maken voor een laserontharingsbehandeling met een van onze huidtherapeuten? Druk dan op de onderstaande knop.

Direct afspraak maken

Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen via info@huidzorgwest.nl of bellen naar 015 – 2561 806. Ons team staat graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Tot snel in de praktijk!

Team Huidzorg West

 

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.