Krijg je bewegingsvrijheid terug.

Pneumatische compressietherapie

Een opgezwollen lichaamsdeel kan als erg vervelend en pijnlijk worden ervaren. Daarbij is van belang dat de zwelling zo snel mogelijk wordt verminderd om eventueel infectie gevaar (erysipelas) te voorkomen. Door middel van Pneumatische compressietherapie kan zowel in de praktijk als thuis gepaste druk op het lichaamsdeel worden toegepast.

Veelgestelde vragen over pneumatische compressietherapie Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Pneumatische compressietherapie

Pneumatische compressietherapie valt onder de integrale oedeemtherapie. Deze therapie wordt naast andere behandelmethodes ingezet om het oedemateus weefsel te versoepelen en te verminderen.

Door middel van een arm- of beenmanchet wordt het aangedane lichaamsdeel behandeld. Het manchet is opgedeeld in verschillende ‘kamers’, deze kamers worden één voor één opgeblazen en geven hierdoor een vooraf bepaalde druk af aan het aangedane lichaamsdeel. Mede hierdoor kan een manuele lymfedrainage worden nagebootst of kan het oedeem worden voorbereid op verdere therapieën die worden toegepast bij de integrale oedeemtherapie.

De behandeling

Stap 11

Het aangedane lichaamsdeel wordt in het manchet geplaatst en het manchet wordt hierbij dicht geritst

Stap 22

De therapeut bepaald de stand, druk en tijd die nodig is om het aangedane lichaamsdeel effectief te behandelen

Stap 33

De therapeut zal aanvullend andere technieken van de integrale oedeemtherapie toepassen

Veelgestelde vragen

Pneumatische compressietherapie

Pneumatische compressietherapie wordt toegepast onder integrale oedeemtherapie. Voor de behandelingen van oedeemtherapie geldt een specifieke regeling.

Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de eerste 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf de 21ste behandeling komen worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden gemaakt op de basisverzekering.

Mocht je al aanspraak hebben gemaakt op jouw aanvullende pakket óf het maximaal aantal behandelingen hebben verbruikt, doordat je bijvoorbeeld andere (fysio, oefen) therapieën heeft gehad, kan de oedeemtherapie ook voor eigen rekening zijn.

Wij adviseren je ten alle tijden contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren. Het opblazen van de compartimenten in het manchet geven druk op het aangedane lichaamsdeel, maar worden vaak als prettig ervaren.

Soms wordt er door de therapeut gekozen om deze behandelmethode ook bij iemand thuis in te zetten. Of dit mogelijk is hangt van meerdere aspecten af en zal altijd worden besproken met de huidtherapeut.

Pneumatische compressietherapie wordt veelal toegepast bij lymf– en/of lipoedeem klachten.

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 min 51.00
Brandwonden nazorg 30 min 51.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.