Kies met maatwerk voor een optimaal resultaat.

Wondzorg

Er zijn verschillende soorten wonden te onderscheiden, denk hierbij aan brandwonden, doorligwonden, open been (ulcus cruris), operatie wonden, wonden bij diabetis of skin tears.

Iedere wond verdient daarom zijn eigen persoonlijke aanpak. Bij Huidzorg West richten de huidtherapeuten zich voornamelijk op de wondbehandeling van een open been (ulcus cruris) of skin tears.

Veelgestelde vragen over wondzorg Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Wondzorg

Het toepassen van wondzorg is maatwerk en voor ieder zal er een specifiek behandelplan worden opgesteld voor een zo optimaal mogelijk resultaat. De huidtherapeuten van Huidzorg West focussen zich voornamelijk op wonden die ontstaan bij lymfoedeem klachten. Naast het toepassen van de juiste wondmiddelen, is compressietherapie zeer belangrijk.

De behandeling

Stap 11

Afhankelijk van het soort wond, bepaalt de huidtherapeut het wondbeleid

Stap 22

De huidtherapeut zal indien nodig oud wondmateriaal verwijderen

Stap 33

De wond wordt op een passende manier gereinigd

Stap 44

Het passende wondmateriaal en wondbedekker worden aangebracht

Stap 55

Ter ondersteuning van een snellere genezing zal compressietherapie worden toegepast door middel van Ambulante compressietherapie of compressiehulpmiddelen

Veelgestelde vragen

Wondzorg

Nee. De wond kan vochtig zijn en hierdoor lekken op de kous. Het wondmateriaal dat aangebracht wordt kan ook voor een verkeerde drukverdeling op het been zorgen en hierdoor voor extra klachten zorgen. De huidtherapeut zal dan ook een passend ander tijdelijk compressie middel toepassen.

Bij brandwonden, open been (ulcus cruris), skin tears, oncologische wonden, wonden bij diabetici, doorligwonden  of operatie wonden.

Afhankelijk van de klacht die het litteken geeft kan littekentherapie toegepast worden door middel van: gefractioneerde laser, littekentherapie, camouflagetherapie.

Tarieven
Oedeemtherapie 30 min 51.00*
Aanmeten hulpmiddelen 30 min 51.00
Brandwonden nazorg 30 min 51.00

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de 1e 20 behandelingen uit het aanvullend pakket, vanaf behandeling 21e komen de behandelingen uit de basisverzekering. Indien er geen aanvullende verzekering is, zijn de 1e 20 behandelingen voor eigen rekening, waarna er aanspraak kan worden maken op de basisverzekering.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.