De juiste zorg.

Genderdysforie

Mensen die te maken hebben met genderdysforie hebben een sterk gevoel van onvrede met het geslacht waarmee ze zijn geboren en opgegroeid. Het gender past niet bij hoe zij zich willen uiten en voelen.

De uiting van deze onvrede kan in verschillende vormen voorkomen, denk hierbij aan: genderneutraal leven, in kleine kringen of in een klein deel van de tijd in het gewenste geslacht leven, volledige gendertransformatie aangaan en hierbij de medische behandelingen ondergaan of enkel te kiezen om te leven in de gewenste genderrol, zonder medische behandelingen.

Veelgestelde vragen over genderdysforie
Afspraak maken

Behandelingen tegen Genderdysforie

Bij Huidzorg West is er tijd en aandacht voor het vinden van de juiste genderrol en de problematiek die hierbij komt kijken. De huidtherapeuten van Huidzorg West ondersteunen de mensen in de gendertransformatie met behulp van verschillende behandelingen om de medische behandelingen te bewerkstelligen. Tevens kan er ondersteuning geboden worden in het aanleren van het juist aanbrengen van camouflerende make-up producten.

Veelgestelde vragen

Genderdysforie

De huidtherapeuten van Huidzorg West kunnen bij genderdysforie ondersteuning bieden door middel van de volgende behandelingen:

Afhankelijk van de zorgvraag kan er gekeken worden of dit binnen de vergoedingen van de aanvullende zorgverzekering valt. Indien dit niet het geval is, gelden de normale tarieven die te vinden zijn op de tarievenlijst.

Verdiep je zelf in de beschikbare kennis over genderdysforie en bespreek dit in eerste instantie met de huisarts. Voor meer informatie over genderdysforie kun je kijken op: transgendernetwerk.nl

Nee. Huidtherapeuten zijn direct toegankelijk en daarom kan zonder verwijzing een afspraak gemaakt worden voor een eerste intake gesprek.

Indien blijkt dat de zorg in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar dan zal een verwijzing alsnog noodzakelijk zijn. Dit kan achteraf nog in orde gemaakt worden.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.