Littekens door zelfbeschadiging.

Automutilatie littekens

Automutilatie zijn littekens die worden veroorzaakt door zelfbeschadiging. De reden achter zelf beschadiging is per persoon verschillend. Psychologische problemen zoals angst, woede, verdriet of een negatief zelfbeeld kunnen leiden tot zelfbeschadiging. Afhankelijk van de huidbeschadiging kan er littekenweefsel ontstaan.

Veelgestelde vragen over automutilatie littekens
Afspraak maken

Behandelingen tegen Automutilatie littekens

Automutilatie littekens kunnen we bij Huidzorg West behandelen. Afhankelijk van het huidbeeld kan de huidtherapeut inschatten welke behandeling het meest effectief is bij de automutilatie littekens.

Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna maken we een behandelplan op maat. Automutilatie littekens kunnen behandeld worden door:

Behandelingen tegen Automutilatie littekens

Veelgestelde vragen

Automutilatie littekens

Door automutilatie kunnen er verschillende soorten littekens achterblijven. Factoren die invloed hebben op de littekens zijn onder andere:

  • Diepte van de verwonding
  • Spanning op de huid
  • Locatie op het lichaam
  • Optreden van infecties
  • Huidskleur

Wanneer de huid op dezelfde plek meerdere malen wordt beschadigd, is de kans op een zichtbaar litteken groter.

De nadruk op de behandeling voor automutilatie littekens ligt op het minder zichtbaar maken van de littekens en het contact met de niet beschadigde huid. Zo kan de huid pigmentverschuivingen vertonen, of ligt juist de roodheid of het verschil in reliëf op de voorgrond. Bij automutilatie littekens is het van belang dat de huid al langere tijd niet is beschadigd.

Gefractioneerde laserbehandeling

Huidzorg West behandelt automutilatie littekens effectief met een gefractioneerde laser. Deze methode wordt voornamelijk ingezet om de structuur van de littekens te verminderen. Dit kan zowel bij atrofische littekens, als bij hypertrofische littekens. Naast dat de huid structuur verbetert, wordt ook eventuele rode en donkere huidverkleuringen verminderd.

Chemische Peeling

Voor automutilatie littekens wordt vaak gebruik gemaakt van een chemische peeling. Een voorbeeld van een effectieve peeling, is een TCA peeling. Door deze peeling worden de oppervlakkige huid structuren verbeterd waardoor de littekens afvlakken. Vaak wordt deze methode gecombineerd in een behandeltraject met de gefractioneerde laser.

Camouflagetherapie

Bij automutilatie littekens is het niet altijd mogelijk om gelijk te kunnen starten met een laser behandeling of peeling. Hier biedt een camouflerend product uitkomst.  Door het gebruik van een speciaal fixatieproduct is de camouflage bestand tegen water en vegen.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van automutilatie littekens.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.